Wednesday, January 26, 2011

Diverticulitis. More Condition_symptoms

salad with apples, walnuts and balsamic vinegar

finally have time to post this delicious salad eaten at lunch today (.20 to 1 at night). I did not really want to cook, fatigue had taken over but a wonderful salad nasturtium bought yesterday at the banquet of my organic market smiled at me from the fridge. It was there, ready to be eaten! Well, not quite ready: it was washed, dried and cut, but I delegate this work;) and with great pleasure, with the salad ready nell'insalatiera, all that remained to do was to peel the apples and season advanced from breakfast (and of course take pictures while someone stated desire to destroy my blog:)
This is not an original recipe, but I hope that someone both of you readers ... it?
It took me some time to be able to enjoy the fruit salad, for years I hated the interference in vegetables but now I love it. What goodness! Add fresh fruit (and dried) in salads gives it that extra touch that will make them look like a chic flat instead of the usual, sad salad, apple and this is one of my favorites (along a quella di melograno che vi presenterò prima o poi).
Ho usato una mela renetta, buonissima, ma non la mia preferita per le insalate, meglio una succosa mela verde (granny smith) che con il suo gusto asprino si sposa alla perfezione con l'insalata. Ma vi assicuro che qualsiasi mela ci starà benissimo. Aggiungeteci dei crostini al formaggio, un uovo in camicia o quello che vi pare e il pranzo è pronto!
Non vi scrivo le dosi perché si tratta di gusti: più mela, meno mela, più noci, meno noci, più condimento, meno condimento.... vedete voi! Trattandosi di pochi ingredienti è necessario che siano davvero buoni: niente mele mezze raggrinzite ma succose e fresche; olio extra vergine d'oliva di ottima qualità (meglio se di frantoio... c'è ancora qualcuno che compra l'olio al supermercato? ;); un buon aceto balsamico.
Insalata con mele e noci
insalata (quella che preferite, io suggerisco cappuccina)
mela
noci
olio evo
aceto balsamico
salt

Wash and dry the lettuce and place in bowl. Peel apples, cut into 4 wedges and pour over the lemon juice to prevent it from discolouring. Cut the slices very thin (perhaps with a vegetable slices), to break with the hands of the walnuts and drizzle with olive oil, salt and balsamic vinegar. Mmm .... buooooono

0 comments:

Post a Comment