Emerging from a throat infection the most violent I've ever had, I am posting the first recipe 2011. Perhaps most important was to be a recipe, I do not know, but this is what I made just yesterday for lunch! I do not remember exactly when it occurred to us this recipe: it was a Christmas many years ago, my mother and I cooked for lunch on the 25th, perhaps we realized too late that we had finished the butter (for il tradizionale condimento burro e salvia), non so... fatto sta che finimmo con l'usare il gorgonzola e le noci che non è certo un abbinamento originale ma è buonissimo! E il risultato fu ottimo!
I ravioli quando ho tempo li faccio io, e vi farò anche sapere come, ma questa volta li ho fatti comprare al mercato (il mio mercato flaminio, tra via Guido Reni e via Piero della Francesca), dove circa un anno fa ho scovato un banco nuovo, da Giacomo, di pasta fatta a mano, pane di ercolano, pecorini, formaggi buonissimi e le mie amate mini-burrate e mini-ricottine di bufala. Credetemi se vi dico che non ho mai mangiato ravioli ricotta e spinaci così buoni! Quest'anno per il pranzo di Natale abbiamo also got to do the tortellini in chicken broth and were incredibly i. I can just leave (the doctor told me to remain in custody for another couple of days) I will definitely talk to James, the owner of the bank, to make me say the spices in the meat. I have not identified all;)
ps. one of the Christmas presents was a new digital camera much better than mine! good nikon ... shows the difference in the photos?
ravioli with walnut sauce and gorgonzola
serves 4
ravioli with ricotta and spinach 800 gr.
gorgonzola 100 gr. about
milk taste
nuts 8
a sprinkling Parmesan
Place to cook the ravioli in salted water. Meanwhile in a frying pan melt the gorgonzola and add enough milk for the sauce a bit 'slow (leverete soon as the fire is very rapprenderà) aggiungete infine le noci. Scolate i ravioli e poneteli nel piatto da portata alternando ravioli e salsa (non dovranno essere girati altrimenti si romperanno). Se siete pratici con la mantecatura in padella potete scolare i ravioli, metterli nella padella calda con la salsa e girare senza usare alcun mestolo o cucchiaio.
Servire caldi con una spolverata di parmigiano!
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