Saturday, January 29, 2011

Images Of Jeff Hardy Close Up

cauliflower and crispy bacon (and a caviar canapé)


Ci sono dei gesti in cucina che sono diventati meccanici e che non mi fanno porre alcuna domanda anche se qualcosa da domandare ci sarebbe. A casa mia la pasta con i broccoletti, broccoli, broccoli romani o cavolfiore si è sempre fatta così: si mette in una pentola la verdura con acqua fredda, si porta a bollore e poi si butta giù la pasta. Questo procedimento serve a non far risultare la pasta "slegata" e a far sì che sia più gustosa. Ieri, mentre cucinavo, GiàQ (questo il nome dato al fidanzato faticoso dalla mia nipotina e ormai usato da tutti) mi fa una semplice domanda "come è possibile che anche se usi paste diverse, con tempi di cottura diversi, il broccolo sia sempre perfettamente cotto?". Ecco, non lo so. I've never even raised the problem. In fact, whether it's using the whole wheat pasta, whether it's using the paste from 8 minutes of cooking, whether it's using fresh pasta, the broccoli is always cooked to perfection. Mha .... Do not ask yourself why and finish eating this delicious meal for the first time that I added the crispy bacon. If you want you can easily do without it.
The sandwich instead what does? has nothing to do but since I was given while I cooked caviar canapes and white wine ... Here they are! Lately I do overuse since the Russian lady who takes care of my grandmother 92enne n elle meal times (not that I have already presented, ma la madre di mio padre) ce ne ha portate svariate scatolette! E io faccio la signora mangiando caviale pregiato così, mentre cucino, come se nulla fosse :)






Orecchiette cavolfiore e guanciale croccante
dosi per 4 persone:
orecchiette  250 gr
cavolfiore  1
guanciale  qb
2 cloves garlic
oil qb
pecorino (or parmesan)

In a large saucepan place the cauliflower and cut and clean cover with cold water. Bring to a boil and add a pinch of salt. Throw down the dough (without drain the cauliflower. Cook them together). While pasta is cooking put the bacon cut into thin strips in a saucepan with two cloves of garlic and olive oil. Fry well. Drain the pasta and season with hot oil. If necessary, add more olive oil. A dusting of pecorino, and voila!

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